FAQ

A Sanibroyeur Silence berendezés felszerelési javaslatai A Sanibroyeur SFA berendezések gyakran igazságtalanul asszimilálva voltal a “zaj” szóval. 2005 óta, jelentős javulások történtek melyek nagymértékűen csökkentették az aprítóberendezések zajszintjét (a motor újratervezése, « silent blocks » használata és hangszigetelő lemezek használata). Mágis nagyon fontos hogy néhany szerelési feltétel be legyen tartva: szerelje fel a vécécsészét anélkül hogy ez érintse a szoba falait. Vizsgálja meg hogy helyesen szerelte-e fel a rezgésmentesítő sarukat a vécécsésze alatt és a felszerelési helyeken hogy a rezgéseket minimálisra csökkentse. Csavarja be a padló helyezendő lábat hogy megakadályozza a berendezés elmozdulását. Helyezze a vécécsészét egy lapos helyre hogy ne nehezítse a rezgésmentesítő saruk működését. Állítsa be helyesen a szennyvíz elvezető csöveket és kerülje el a nagyobb mint egy méteres távolságot a beállított elemek között.
Ne féljen felújítani lakásának belsejét! Sokunk számára azt a vágyat hogy lakásunk belsejét újrarendezzük megakadályozzák néhány félelmek: az hogy egy valódi építőteret teremtsünk laásunkban, az hogy sok pénzt költünk majd el vagy az hogy tehnikai nehézségekkel találkozunk. Mégis ha a SFA termékeket használjuk, ez sokkal könnyebbé válik. Például már egy hónapja arról álmodozik hogy felújítsa konyháját? Bármilyen kívánsága van mától oda tervezheti konyháját ahova szeretné: egy keletre nyíló szobába hogy lássa a napfelkeltét. Egy nyitott helyiségbe (konyha- ebédlő-living) hogy örüljön minden percben családja és barátai jelenlétének főzés közben …Bárhová felszerelhet minden konyhai tárgyat (kiöntő, edénymosogép, stb.) a főkiötőcsőhöz kötve a SANISPEED szivattyún keresztül anélkül hogy a padlót fel kelljen szedni. Könnyű felszerelés, takarékosság és megbízhatóság, íme egy fantasztikus megoldás! Már egy egész SFA termék tartomány létezik mely felszerelési terveit megkönnyíti; ne várjon többet, kezdje meg ezt a kalndot hogy kényelmesebbé tegye otthonát!
1. A SANIBROYEUR berendezés elve egy takarékos és esztétikus szerelést ajánl az egészségügyi berendezések felszerelésének bárhová a lakásban, nagymunkálatok szüksége nélkül. Tulajdonképpen egy Sanibroyeur berendezés lehetővé teszi a vécé fekete vizének a kiszivattyúzását (de a fürdőszoba vizének is attól függően hogy milyen aprítórendszert választ) az emésztőgödör vagy a rothasztómedence felé amikor a gravitációs sivattyúzás lehetetlen. Egy Sanibroyeur-t használhat akkor amikor a gravitációs sivattyúzás lehetetlen vagy akkor amikor a vécé túl meszzse van és/vagy a lefolyó nívója alá van felszerelve. A Sanibroyeur berendezés egy aprító berendezést használ (kémiai termékek nélkül) és így teljesen talál a rothasztómedencéhez. 2. Felszerelési feltételek: Ahhoz hogy egy aprítóberendezést szereljen fel 2 dologra van szüksége: - egy dugaszoló csatlakozóra – egy hidegvíz forrásra a vécének. A Sanibroyeur berendezést egy standard WC mögé szerelik fel, vízszintes kimenetellel és kiszivattyúzza a szennyvizet egy 22, 28 vagy 32 mm-es kisátmérőjű PVC csövön keresztül. Minden berendezésünkre fel van szerelve egy visszatérés elleni szelep mely megakadályozza a berendezések váratlan beindulását és megakadályozza a víz visszatérését a vécébe vagy más egészségügyi szerkezetbe.
A föggőleges része az elvezetésnek lehetőleg közel a berendezéshez kell legyen felszerelve, másképp mondva azt ajánljuk hogy a vízelvezetés függőleges részével kezdje a felszerelést. Ha mégis a vízszintes résszel kezdi a függőleges vezetés ne legyen hosszabb mint 30 cm. A vízelvezetés legmagassabb pontjától kezdve egy 1%-os lejtőtt be kell tartan (vízszintesen) ahhoz hogy a szennyvízvezeték főcsatornájához érjen. Egy tisztítási csapot ajánlunk felszerelni a vízszintes irény legalacsonyabb pontjában hogy megkönnyítse a karbantartást (ez megengedi a vízszintes víz elvezetését, javítási munkálatok közben). Ahhoz hogy a szifonálást elkerülje, azt javasoljuk hogy szereljen fel egy levegőztetési szelepet a legmagassabb pontba vagy hogy növelje meg a vízszintes cső átmérőjét a legmagasabb pontban.
Egy SANICOMPACT használatának a minimum vízellátási nyomása 1.7 bar. Abban az esetben ha vízellátási nyomás kisebb azt javasoljuk hogy egy hagyományos vécécsészét szereljen fel és hátához egy Sanibroyeur, Sanibroyeur Pro aprítóberendezést…
A Sanidouche egy emelőszivattyú amely lehetővé teszi a zuhanyzótól vagy a kagylótól származó szennyvíz elvezetését. Egy optimális működés céljából szükséges hogy a zuhanyzó lefolyószája legalább 8 cm távolságra legyen a padlótól. Ha ez a távolság nincs betartva lehetséges hogy a szennyvíz ne legyen teljesen elvezetve. Javasoljuk hogy egy visszafolyás elleni szelepet is szereljen fel a Sanidouche berendezéshez csatolt más berendezésekre (például a kagyló vízelvezetési berendezésére). Több információ céljából letöltheti ennek a berendezésnek a használati utasításait a termék oldaláról vagy felveheti a kapcsolatot a tehnikai szolgálatunkkal 0810 05 90 02 (Kák szám – helyi hívás ára). Ez rendelkezésükre áll hétfőtől péntekig 08h30 - 12h15 és 13h45 - 17h30 órák között.
Minden SANICOMPACT berendezés vízzel való ellátása egy elektromágneses szelep által történik. Így ennek a berendezésnek nincs tartálya. Egy ciklus alatt felhasznált vízmennyiség 1.8l/3l vagy 3.8l/5l a SANICOMPACT modelltől függően. A vízellátási nyomás de minimum 1.7 bar kell legyen ahhoz hogy egy jó tisztítást biztosítsunk a SANICOMPACT berendezésnek.
A törvény azt mondja hogy azok a berendezések melyekre fel van szerelve egy aprítóberendezés a szennyvizet a szennyvíz hálózatban kell elvezesse és egy egyszerű elemőszivattyú elvezetheti a cstornahálózatban. Máskülönben az aprítőberendezés/ szivattyú vízelvezető csöve a szennyvízelvezető csőhöz kell legyen csatolva (nagyátmérőjű cső).
Nem szükséges különleges karbantartási munkálatokat végezni az aprítóberendezésen; mágis ahhoz hogy hosszas idejű és hűséges szolgáltatásban részesüljünk azt ajánljuk hogy rendszeresen tisztítsa és vízkőmentesítse berendezését. A különleges SANIBOYEUR vízkőmentesítő amit a SFA forgalmaz különösen arra volt tervezve hogy távolítsa el a vízkövet és becsülje meg az aprítóberendezés belső alkatrészeit. Ennek a tevékenységnek a gyakorisága a víz vízkőtartalmától függ. Ha egy alkalmazható aprítóberendezése van klasszikus termékeket használhat a WC tisztítására (ugyanez érvényes minden SANICOMPACT termékre). Figyelem! Ne használjon kigugaszoló termékeket vagy más savas termékeket melyek árthatnak az aprítóberendezés belső alkatrészeinek.
Egy vízlehúzás általában 2-3 ciklus beindulását kezdeményezi ami 1-2 másodpercet tart egyenként. Abban az esetben ha a berendezése több ideig működik mint általában lehetséges hogy a gümitömítést ki kell tisztítani vayg vízkőmentesítésre van szükség. E céllal fehér ecetet használhat vagy a SANIBROYEUR SFA különös vízkőmentesítőjét: Kapcsolja le a berendezést az áramhálózatról ezután töltsön 2 liter tisztítót a vécémedencébe. Hagyja a tisztítót hatni egy pár órát ezután kösse vissza a berendezést az áramhálózathoz és húzza le a vizet.
A Sanibroyeur Silence nem zajosabb egy vízlehúzásnál. A zajszint ami decibelbe van mérve függ a berendezésektől és főleg attól a környezettől ahová fel van szerelve. (padlózótt szoba, vagy nem, a szoba magassága vagy mértana)… Így nem adhatunk meg egy biztos decibel méretet. Mégis az új Silence termékek egy 10dB –es zajcsökkentést ajánlanak a régiekhez képest. Máskülönben nagyon fontos a szerelési feltételeket betartani ahhoz hogy a rezgéseket vagy a zajt elkerüljük (az aprítóberendezés nem érintheti a falat, a silence láb helyesen legyen felszerelve a WC alá, elhelyezési intervalluma az ürítési csőnek …).Ugyanakkor felszerelhet egy hangszigetelőt az aprítórendszer és a fal és/vagy a padló közé egy jobb szigetelés céljából.
Egy Sanibroyeur berendezés élettartama első sorban függ a helyes felszereléstől és a helyes használattól. Mégis arra a következtetésre jutottunk hogy álatlában kb. 10-15 év élettartamuk van ha rendszeresen karban van tartva, évente vízkőmentesítve van és rendszeresen a gümitömítés ki van cserélve.
Berendezéseing használati utasításait a www.sfa.ro honlapon a Letöltés oldalon találhatják meg.
Vizsgálja meg hogy a berendezések helyesen fel legyenek szerelve és hogy az áramellátás jól működjön. Lehetséges hogy egy idegen test megakadályozza a berendezés műkődését. Az idegen testet bárhogyan el lehet távolítani. Ennek céljából kapcsolja le a berendezést az áramellátástól – FONTOS – a beavatkozás előtt ezutűn szerelje le az aprítóberendezést a WC alol. Egy csavarhúzó segítségével távolítsa el az idegen testet mely megakadályozza a kések forgását. Más esetekben vegye fel a kapcsolatot egy engedélyezett szerelővel.
Vizsgálja meg hogy az egészségügyi berendezések melyek az aprítórendszerhez vannak csatolva ne folyanak. (vízfolyás, csap…). – A visszafolyási szelep folyhat ( ami az aprítóberendezés könyökében van elhelyezve); ebben az esetben tisztítsa ki vagy cserélje ki a visszafolyási szelepet.
SFA gyártó és nem árul természetes személyeknek. Így nem adhatjuk meg a nyilvános árat. A legközelebbi forgalmazóhoz kell fordulni ez adhatja meg ezeket az információkat. A lista a www.sfa.ro honlapon található.
A 2 éves garancia magába foglalja az alkatrészek árait és a javítási árat, abban az esetben ha helyesen volt felszerelve és használva a berendezés. Fel veheti a kapcsolatot az eldási utáni szolgálattal 0810 05 90 02 telefonszámon (Kék szám – helyi hívás ára), 8.30-12.15 és 13.45-17.30 között, hogy meghatározza a hibás alkatrész beszerzési feltételit.
Mivel SFA gyártó, nem árul természetes személyeknek. Így nem adhatjuk meg a nyilvános árat. Termékeinket a 2 féle forgalmazói hálozaton keresztül vásárolhatja meg: egészségügyi berendezési nagykereskedők vagy nagyméretű barkácsboltok (figyelem a termékek különböznek a vásárlási hálózattól függően– a vízkőmentesítőt bármelyikől meg lehet vásárolni). A legtöbb termékünk 48 óra alatt ki van szállítva. Mégis azt ajánljuk hogy a legközelebbi forgalmazóval vegye fel a kapcsolatot ennek raktárkészletében található a kívánt termék. Látogassa meg a forgalmazók oldalát honlapunkon.